ERGOTHERAPIE AAN HUIS

Ben jij zelf de persoon met een ziekte of een beperking en ...

 

  • ondervind je problemen in je dagelijks handelen, zoals aankleden, eten, verplaatsingen, ... of lukt het je niet meer zo goed om datgene te doen wat voor jouw waardevol en belangrijk is. (werk, vrije tijd, ..)
  • lukt het je na een ziekenhuisopname moeilijk om de draad in huis of op het werk terug op te nemen omwille van het gebruik van krukken, een rolstoel, beperkte bewegelijkheid, problemen met cognitie, ...
  • kreeg je ergotherapiebegeleiding tijdens een opname en wil je nu je herwonnen vaardigheden ook kunnen toepassen in je eigen omgeving.

 

De oplossing ... "Ergotherapie aan huis"

 

Weet dan dat ergotherapie aan huis je een heel eind op weg kan helpen want als ergotherapeut richt ik me niet zozeer op de ziekte , maar vooral op de praktische gevolgen ... .

 

Hoe gaan we te werk.

 

Tijdens een intakegesprek gaan we samen na in welke situaties je moeilijkheden ondervind, maar ook wat je wensen en verlangens zijn hieromtrent.

We leggen vast wat voor jouw het belangrijste is en gaan dan samen aan de slag om een oplossing te vinden voor jouw specifieke probleem in jouw eigen omgeving.

 

Vaak komen we snel tot een oplossing, maar soms is het nodig om enkele mogelijkheden te onderzoeken om precies uit te komen bij datgene wat voor jou het beste werkt.

 

Wat gaat dat kosten?

 

  • Intakegesprek                                   60,00 euro/gesprek

  • Ergotherapie aan huis                     50,00 euro/uur

  • Verplaatsingsvergoeding                  0,37 euro/km

 

Mantelzorgcoach GeCos handelt onder het statuut ‘vrijstellingsregeling van belasting voor kleine ondernemingen’ waardoor er geen BTW in rekening zal gebracht worden.

 

Is dit volledig zelf te betalen?

 

Ergotherapie aan huis wordt op dit moment slechts in een beperkt aantal gevallen (gedeeltelijk) terugbetaald.

 

  • Gedeeltelijke terugbetaling door het RIZIV is mogelijk indien je beschik over een voorschrift van de revalidatiearts van het locomotorische of neurlogische revalidatiecentrum waar je voorheen een volledig programma hebt doorlopen. De ergotherapeutische verstrekking moeten volledig of gedeeltelijk zijn uitgevoerd in uw gebruikelijk levenskader, binnen de 6 maanden na afloop van het volledige programma voor locomotorische en neurologische revalidatie dat u in een gespecialiseerd centrum volgde. Vraag er zeker naar bij je revalidatiearts. 
  • Indien u de bijkomende verzekering medische kosten Medicalia heeft bij Partena of het onafhankelijk ziekenfonds (OZ) (vanaf 01/01/2022 samen onder de naam Helan), dan kan je een terugbetaling krijgen van 75% van het bedrag dat je zelf betaalt als je je laat begeleiden door een erkend ergotherapeut.  Andere ziekenfondsen bieden voorlopig geen terugbetaling.

 

Wil je ergotherapie aan huis opstarten of zit je nog met een vraag?

 

Bel dan gerust op het nummer 0478 / 55 83 94 of stuur me een mailtje naar veerle@mantelzorgcoachgecos.be  waarna ik zo snel mogelijk contact met je opneem voor een vrijblijvend verkennend gesprek.

 

Ik help je graag verder!

 

 

Wil je meer te weten komen over mij  klik dan hier.

Ben je op zoek naar meer wooncomfort klik dan hier.

 

Dit is op je lijf geschreven! Niemand beter als jou om hierin te adviseren lijkt me!

 

C.L.

Deel met je vrienden :

Ons verhaal aan jou vertellen, uw aandacht om de juiste dingen te adviseren zijn onbetaalbaar

 

T.R.